Facilitering_processdesign.JPG

Leda team & workshops - kurs i facilitering för projektledare & ledare

På denna kurs får du kunskap och konkreta verktyg som tar dig och ditt team till nästa nivå. Du lär dig trixen som förlöser engagemang, kreativitet och ansvarstagande hos ditt team vilket i sin tur ökar framgången i era projekt. Denna kurs kan även genomföras exklusivt för ditt företag - kontakta anna.gullstrand@studiohow.se för mer information! 

Öppen kurs: HELDAG 11 september + HALVDAG 5 oktober - STOCKHOLM

Introduktion

Vill du leda ditt team så att ni når högre effektivitet och projektresultat? Vill du bli bättre på att skapa och leda workshops och möten? Vill du bli en mer framgångsrik och framtidssäkrad ledare? Då är facilitering något för dig! 

Det här en kurs för dig som tror på potentialen i ditt team och kraften i att jobba tillsammans. Du vill att ditt team ska samarbeta, samskapa och ta ännu mer eget ansvar, och känner att du behöver fylla på med kunskap, tips och praktiska verktyg för att få det att hända. 

Kursbetyg.png

Vad är "facilitering"?

Facilitera - är det samma sak som att moderera och leda workshops? 

Både ja och nej. En facilitator är ovan, men också mycket mer. Att facilitera är att genom ett medvetet ledarskap, kommunikation samt olika övningar och uppgifter hjälpa ett team att nå sitt syfte och sina mål. Den som faciliterar behöver själv inte vara expert i ämnet/problemet som ska lösas, utan är snarare expert på att designa processer och leda team. Processdesign är arbetet en facilitator gör innan och efter - det vill säga planering och design av olika övningar och sessioner som ska hjälpa ett team att nå sitt mål. 


Vad kommer jag att lära mig? 

På denna kurs lär du dig att skapa förutsättningar för effektiva samarbeten och samskapande. 

  1. Hur du övergripande designar en process som innehåller olika del-moment. 
  2. Hur du bäst öppnar, genomför och avslutar en workshop. 
  3. Olika workshop-metoder som kan användas för strategiskt och kreativt arbete. 
  4. Hur du ökar engagemang, kreativitet, självledarskap, ansvarstagande och framåtrörelse i ditt team.
  5. Hur du skapar öppenhet och trygghet i ditt team. 
  6. Hur du kan anpassa din facilitering beroende på var i processen ditt team befinner sig.
  7. Hur du kan hantera konflikter och utmanande beteenden i ett team. 

Ett faciliterande ledarskap står i direkt kontrast mot peka med hela handenmicro-management och kommandera och kontrollera. Genom facilitering bygger du ett tryggt och ansvarstagande team, vilket gör ditt jobb som ledare så mycket roligare och enklare. 


Vem kan gå kursen?

Kursen passar alla som jobbar med att leda team på ett eller annat sätt. Du kanske jobbar som projektledare, produktionsledare, team-ledare eller producent. Kursen är också rätt för dig som är ledare/chef och vill anta ett mer faciliterande och coachande ledarskap. 


Vilken forskning bygger kursen på?

Kursen bygger på kursledarens egna erfarenheter av workshopledning, facilitering och faciliterande ledarskap samt forskning/studier inom områdena facilitering, beteendevetenskap, gruppdynamik, grupputveckling (IMGD), den sociala hjärnan (SCARF) samt självledarskap. 


Det praktiska

För att maximera lärande blandas teori, övningar och praktiskt arbete. Kursledare är jag, Anna Gullstrand, och du kan läsa mer om mig på min LinkedIn-profil

När?

  • heldag 11 september, 8.30 - 16.30. 
  • halvdag 5 oktober: 8.30 - 12.00. 

Var?

Kursen hålls på Generator, Torsdgatan 7. 

Kostnad?

Kursen kostar 7900 kr ex. moms per person.  Anmäl dig innan sista juni 2018 för EarlyBird pris á 5900 kr ex. moms. 

Vad ingår?

Vegetarisk lunch, fika och frukt ingår heldagen, samt förmiddagsfika halvdagen. Om du hellre betalar med faktura så går det lika bra att anmäla dig till anna.gullstrand@studiohow.se. För att säkra en kvalitativ upplevelse kommer antalet deltagare att begränsas till max. 18 personer. 

Kursen genomförs om fler än tio deltagare anmäler sig. Anmälan är bindande men är ej personlig (kan överföras till annan deltagare).